A magyar szövegért kérem görgessen lejjebb!

Győr is the 6th biggest city of Hungary, situated at the meeting of three rivers (Mosoni-Duna, Rába and Rábca). It is often named as city of meetings or city of rivers.Győr has an amazing geographical situation and it is famous for many legends, stories, scientists and its baroque buildings.Győr worths a visit! It is not only a city for seeing, but here you can enjoy active tourism on the rivers, you can take part on a beautiful performance of the Ballet Ensemble of Győr (founded by the world famous ballet dancer Iván Markó), or on any of the festivals, you can eat and drink specialities and you can enjoy a small and amazing city next to a FRÖCCS (wine with soda (carbonated) water, that has been discovered by Ányos Jedlik, who was a Bemdedictine from Győr! (He also invented the dinamo and the defibrillator!) 🍷🚴‍♀️
If you want to discover this amazing city, let me guide YOU! Visit my website for thematic walking tours and collect unforgettable memories with me!! The program is also aviable with private transfer from Budapest! 👇www.budapestguidedtour.com

Varázslatos Győr

Győr az egyik legszebb vidéki városunk! Igazi barokk gyöngyszem, ahol a modernitás keveredik a tradícióval és hagyományokkal. Így pláne büszke vagyok rá, hogy ez a csodás, barokk város, ahol születtem, iskolába jártam és ahova még mindig HAZAjárok!
Nincs másik város, ami ilyen egyedi és komplex. Ahol ennyire jelen van a kultúra, a sport, a nyüzsgés, a nyugalom. Ahol egyszerre lehet pörögni vagy épp lazítani. Ahol nem kérdés, hogy mindenki ismer mindenkit, ha máshogy nem arcról. Ahol, ha bemész a boltba, már készítik, amiért jöttél. A városban annyi mesélni való van, hogy napokig lehetne időzni, ha valaki igazán megismerné. Kiváló éttermek, szuper pubok, a színház, az egyetem, a fesztiválok, a Tourinform, a parkok.

A legfontosabbak között ki lehet emelni a gyönyörű Káptalan dombot a Székesegyházzal, Püspökvárral. Nem mellékesen híres a Könnyező Szűz Mária legendáról is a város legfőbb temploma.

A Dunakapu tér, napjaink rendezvényhelyszíne a Vaskakassal díszített szökőkútról neves, mely a legenda szerint bizony megszólalt, s így a város felszabadulhatott a török uralom alól.

A város főtere, a Széchenyi tér, nem csupán a Bencés templomról és iskoláról, a Mária oszlopról vagy a Vastuskós házról neves, de itt található a Xantus János Múzeum, a régi Városháza, ahol korábban a pellengér állt és ahol a boszorkányokat égették meg, a Lloyd épülete is. A tér alatt az egykori török börtön, későbbi óvóhely és élelmiszerraktár érdekességei is felsejlenek.

A sétáló utca számos nevezetessége, a magánadományból épült Városháza, a gyönyörűen felújított Zsinagóga, a folyópartok, a Püspökerdő, a múzeumok, éttermek, cukrászdák mind hívogatják a látogatókat!

Győr bizony megér egy városnézést! Legyen a vendégem és fedezze fel ezt a csodás várost velem!

Keresse fel honlapomat és kérjen ajánlatot,használja az alábbi WhatsUp alkalmazást!

http://www.budapestguidedtour.com