Budapest a Duna királynője. A város, mely lenyűgöz, elvarázsol. A város, ahol művészek, tudósok, filmsztárok korzóznak. Ahol bőrünkön érezhetjük a történelem minden pillanatát, a természet érintését, a bulik hangulatát. Ahol a napfelkelte a fennkölt Budát, a napnyugta a kozmopolita és nyüzsgő Pestet öltözteti káprázatos színekbe. A város, ahol minden napszak önálló élményt nyújt. A város, amit mindannyian sajátunknak érzünk és büszkén gondolunk rá!

bridge over river near buildings

Budapest – Európa egyik legszebbjeként – a belföldi utazások egyik kedvelt célpontja is. A Parlament, Budai Vár, Szt. István Bazilika, Hősök tere mindenki által ismert látványosságok. De valóban ismerjük őket? Vagy vannak olyan érdekességek, melyek miatt érdemes alaposabban megnézni őket?

cropped-img_2454-e1591556503983-1.jpg

Tudták például, hogy Freddie Mercury a Queen énekeseként 1986-ban vételi ajánlatot tett a Parlamentre? Hogy a Budai Várat a II. világháború után majdnem elbontották, mert helyére egyetemi negyedet terveztek? Hogy a Szt. István Bazilika az Aranycsapat kiválóságai közül többeknek örök nyughelye? Ismerjük a történetét a mai bulinegyednek, ami egykoron a Zsidó Gettó területe volt? Vajon hol található az egykori Zsidó Gettót körülvevő fal megmaradt darabja? Melyek a főváros legszebb Szecessziós épületei? Mit szimbolizál az apró Lufikutya a Pesti Korzón és mi köze van Cicciolinához (Staller Ilonához)? Miért hívják Halászbástyának a Halászbástyát? Hová menjünk gyerekekkel? Hol érdemes enni, inni vagy akár kisebb vásárlásokat tenni? Kik voltak a város leghírhedtebb gyilkosai? Miért híres a Király utca a Macskákról és Kakasokról? Hol vannak a város legfontosabb török épületei?

img_2152

Idegenvezetőként nem csak tudom a fentiekre a választ, de további számos izgalmas érdekességet mesélhetek csodás fővárosunk jól ismert és rejtettebb kincseiről egyaránt! A városnézéseket egyéneknek, családoknak, kisebb és nagyobb csoportoknak egyaránt vállalom. A séták időtartama 2,5-3 óra. Várom Önöket szeretettel!